Green Keyn teemailtapäivää vietettiin suomalaisiin kiertotalouden suunnannäyttäjiin lukeutuvan Touchpoint-tekstiiliyrityksen isännöimänä. Kaikille Green Keyläisille avoimen tapahtumailtapäivän aiheena oli kutkuttavan ajankohtainen kiertotalous.

Asiantuntijapuheenvuoroista vastasivat Green Key -tuomaristostakin tutut Sitran Merja Rehn ja Luonto-Liiton Leo Stranius sekä Carita Peltonen Touchpointilta. Lisäksi ohjelmajohtajamme Marketta Viljasaari esitteli inspiroivia kiertotaloustekoja Green Key -hotelleilta.

Kiertotalous pyrkii maksimoimaan tuotteiden, komponenttien ja materiaalien sekä niihin sitoutuneen arvon kiertoa taloudessa mahdollisimman pitkään. Kiertotaloudessa tuotanto ja kulutus synnyttävät mahdollisimman vähän hukkaa ja jätettä. Usein tuotteille luodaan lisäarvoa palveluilla sekä digitaalisiin ratkaisuihin perustuvalla älykkyydellä. Lisää kiertotaloudesta ja siihen perustuvista liiketoimintamalleista voit lukea Merjan esityksestä, joka on ladattavissa tästä.

Leo puolestaan johdatti pohtimaan kiertotalouden ja ekotehostamisen haasteita ja mahdollisuuksia. Ympäristön tila on heikentynyt niin nopeasti, että kiertotaloudessa olisi onnistuttava radikaalisti, nopeasti ja globaalista. Onneksi tämä on mahdollista. Kuvasta näette onnistumisen reseptin, ja koko esitys on ladattavissa tämän linkin kautta.

Touchpoint Oy:n perustajaosakas sekä myynti- ja markkinointijohtaja, Carita Peltonen tutustutti kuulijat muun muassa Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat listalle yltäneen Touchpointin kiertotalouteen perustuvaan palvelumalliin.

Touchpoint Oy on vastuullinen ja ekologisuuteen erikoistunut työvaatteita ja brändiä tukevia tuotteita luova yritys. Alla kuvassa näet muutamia TouchPointin luomia työvaatteita, joissa kaikissa on muun muassa hyödynnetty vahvasti kierrätysmateriaaleja. Esimerkiksi Hesburgerin työpaidoissa on kussakin hyödynnetty seitsemän kierrätysmuovipulloa. Tutustu tähän ja muihin tapausesimerkkeihin touchpoint.fi/cases/ sekä Caritan esitykseen lataamalla se tästä.

Tiesitkö, että jo käyttöikänsä päähän tulleet tekstiilit voidaan muuttaa kalusteiksi? Näin ovat syntyneet kuvassa näkyvät kalusteet.

 

Kuvien lähde: Touchpoint