Henkilöstö
Green Key-tuomaristo
Green Key -palveluehdot
Green Activities -palveluehdot

Ota meihin yhteyttä

POSTIOSOITE

GOING GREEN OY (GOG)
Kyllikinportti 2
00240 Helsinki
if.ye1639025812kneer1639025812g@ofn1639025812i1639025812
Puh. 045 600 9250
Y-tunnus: 2655730-9

LASKUTUSTIEDOT

Verkkolaskuosoite 003726557309
OVT-tunnus 003726557309
Operaattorin tunnus E204503

Laskut sähköpostilla:
GoingGreenOy.FI.P.104164-9(at)docinbound.com

Laskut postitse:
Going Green Oy (OpusCapita skannauspalvelu)
PL 25221
00063 LASKUNET

Kiitos viestistäsi, vastaamme siihen mahdollisimman pian!
Viestiä lähettäessä tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.

Going Green Oy

Green Key ja Blue Flag -ohjelmat ovat kansainvälisen ympäristökasvatusjärjestön FEE:n (Federation of Environmental Education) hallinnoimia. Green Activities on FEE:n luvalla Green Key:n lukujen 1-3 perusteella kehitetty ohjelma, joka toimii vain Suomessa.

Green Key-, Green Activities- ja Blue Flag-merkit myöntää ja niiden käyttöä Suomessa valvoo FEE Suomen kokonaan omistama yhteiskunnallinen yritys Going Green Oy. Osallistumis- ja auditointimaksuilla kustannetaan ohjelmatoiminnan pyörittäminen, ja syntyvillä voitoilla tuetaan FEE Suomen ympäristökasvatustoimintaa.

Yrityksen hallituksen jäsenet ovat Riitta Salasto (pj), Henna Junttila ja Marianne Aalto.

Going Green Oy:llä on Suomalaisen Työn liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys-merkki. Merkin tärkeimpiä edellytyksiä ovat:

  • Yhteisön ensisijainen tarkoitus ja tavoite on yhteiskunnallisen hyvän tuottaminen
  • Yhteisö harjoittaa vastuullista liiketoimintaa
  • Yhteisö käyttää suurimman osan voitostaan liikeideansa mukaisen yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen joko kehittämällä omaa toimintaansa tai lahjoittaen sen toiminta-ajatuksensa mukaisesti
  • Liiketoiminnan avoimuus ja läpinäkyvyys.

Lue lisää yhteiskunnallisista yrityksistä

Taustaorganisaatiot

FEE Suomi

Going Green Oy:n omistaa kokonaisuudessaan Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ry, joka on ympäristökasvatuksen edistämiseen, kehittämiseen ja tukemiseen erikoistunut voittoa tavoittelematon järjestö. FEE Suomi toteuttaa mm. Vihreä lippu -ohjelmaa, joka on päiväkodeille, kouluille oppilaitoksille ja vapaa-ajan toimijoille suunnattu kestävän kehityksen ohjelma ja ympäristösertifikaatti.

Lue lisää FEE Suomesta

Green Key International

Green Key:tä hallinnoi globaalisti FEE eli Foundation for Environmental Education. FEE on voittoa tavoittelematon säätiö ja vastaa Green Key:n lisäksi neljästä muusta globaalista kestävän kehityksen ohjelmasta.

Green Key International: Finn Bolding Thomsen, International Green Key Director, email finn(at)fee.global, Puh. +45 6124 8082

Isabel Lissner, International Green Key Coordinator, Email isabel(at)fee.global, Puh. +45 6124 8088

Lue lisää FEEstä ja Green Key Internationalista

Henkilöstö

Going Green henkilöstö omaa vahvan kokemuksen kestävän ja vastuullisen matkailu- ja liiketoiminnan eri osa-alueilta. Vakituisen henkilöstön lisäksi käytämme myös ulkopuolisia auditoijia.

Heidi Heinonen
Heidi HeinonenToimitusjohtaja, ohjelmajohtaja
+358 45 600 9250
heidi(at)greenkey.fi

Green Key:n Suomen toimintojen ohjaus, ketjuasiakkaat, yritysyhteistyö

Mari Mero
Mari MeroYhteyspäällikkö
+ 358 50 566 8733
mari(at)greenkey.fi

Sertifikaattien ja kriteeristöjen kehittäminen, verkkosivut, koulutus

Vilma Kalso
Vilma KalsoViestintäassistentti
+ 358 50 472 6235
vilma(at)greenkey.fi

Viestintä, neuvonta, laskutus, some-näkyvyys

Ulkopuoliset auditoijat

Kansainvälisen auditointikäytännön mukaisesti Going Green käyttää myös ulkopuolisia, riippumattomia auditoijia. Ulkopuolisilla auditoijilla on laaja matkailualan kokemus ja osaaminen vastuullisen matkailun kehittämisestä.

Eeva Koivula
Eeva KoivulaToimitusjohtaja
Noheeva Oy
eeva.koivula(at)noheeva.com

Eeva Koivula on toiminut Green Keyn akkreditoituna auditoijana tammikuusta 2021 alkaen. Hänen yrityksensä Noheeva tarjoaa vastuullisen matkailun koulutusta ja kehittämispalveluja erikoisalanaan matkailun ja ilmastonmuutoksen suhde. Loppuvuodesta 2021 alkaen Eeva on toiminut myös Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -akatemiavalmentajana. Tätä ennen hän työskenteli matkailu- ja palveluliiketoiminnan lehtorina Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, projektipäällikkönä ja asiantuntijana vastuullisen matkailun hankkeissa sekä opettajana. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta metsänhoitajajaksi ja opiskellut lisäksi mm. matkailua, ympäristöekologiaa, kulttuuriantropologiaa, yhteiskuntapolitiikkaa ja yrityksen taloustiedettä. Eeva on kotikunnassaan Joroisissa aktiivisesti mukana vesiensuojelutyössä.

Yrityksen verkkosivut: www.noheeva.com

Päivi Suutari
Päivi SuutariToimitusjohtaja
Lemma Travel House Oy
paivi.suutari (at) lemmatravel.fi

Päivi Suutari tekee Green Key -auditointeja inklusiivista matkailua edistävän yrityksensä kautta ulkopuolisena auditoijana. Hän on myös Visit Finland Akatemian partnerivalmentaja, ja työskennellyt aiemmin mm. Going Green Oy:ssä yhteyspäällikkönä ja viestintäasiantuntijana. Päivi on koulutukseltaan palveluliiketoiminnan restonomi (ylempi AMK). Hänen pitkäaikainen matkailuliiketoiminnan taustansa näkyy auditoinneissa matkailuyritysten arjen ymmärryksenä. Vapaa-ajallaan Päivi harrastaa slow-matkailua junaillen, pyöräillen ja soilla kulkien.

Lisätietoja Lemma Travel Housesta: lemmatravel.fi

Päivi Pälvimäki
Päivi PälvimäkiToimitusjohtaja
Kiara Oy
paivi.palvimaki(at)kiara.fi

Päivi Pälvimäki on toiminut Green Keyn akkreditoituna auditoijana syyskuusta 2021 alkaen. Hänen yrityksensä Kiara Oy tarjoaa luontoliikunnan ja luonto- ja kulttuurimatkailualan asiantuntijapalveluita. Kiara Oy:ssä ideoidaan ja suunnittellaan reittejä, tuotteita ja tapahtumia sekä autetaan yrityksiä kestävän matkailun polulla eteenpäin. Päivi on erikoistunut vesistömatkailuun, vesiretkeilyyn ja vesiturvallisuuteen sekä kehittänyt pioneerina Suomessa uintimatkailua. Erilaisissa luontomatkailun ja -liikunnan hankkeissa ja projekteissa hän on toiminut projektipäällikkönä, koordinaattorina ja suunnittelijana (mm. Metsähallituksessa ja Suomen Ladussa). Hän on ohjannut teatteriesityksiä sekä käsikirjoittanut tv:lle ja näyttämölle. Päivi on toiminut taideaineiden lehtorina ammattikorkeakoulussa, opettanut pitkään teatteri-ilmaisua, draamakasvatusta ja luovia aineita eri organisaatioissa. Visit Finlandin kulttuurimatkailutuottaja-valmennuksen hän suoritti v. 2016-17. Päivi on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopiston taiteentutkimuksen laitokselta ja teatteri-ilmaisun opettajaksi Teatterikorkeakoulusta. Hän on opiskellut myös käsikirjoittamista, musiikintekoa ja matkailua.

Yrityksen verkkosivut: kiara.fi

Green Key -tuomaristo

Green Key/Green Activities -sertifikaatin myöntämisestä hakemusten ja auditointiraporttien perusteella päättää Green Key-asiantuntijaraati eli tuomaristo. Tuomariston jäsenet ovat vastuullisen matkailun asiantuntijoita ja eri intressiryhmien edustajia. Tuomariston jäsenyys on luottamustehtävä, josta ei makseta erillistä korvausta. Tuomaristo kokoontuu n. 2 kk välein.

Leo Stranius
Leo Straniustuomariston puheenjohtaja
FEE Suomen jäsen, ympäristöasiantuntija

Leo Stranius aloitti toukokuussa Green Key -tuomariston puheenjohtajana. Tuomaristossa hän on toiminut vuodest 2015 lähtien. Leo on myös FEE Suomen jäsen. Työkseen Leo toimii Third Rock Finlandin toimitusjohtajana, jossa hän kehittää ilmasto- ja ympäristöpalveluja. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Kansalaisareenan, Luonto-Liiton ja Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtajana sekä yritysten neuvonantajana ja tietoliikennealalla toimitusketju- ja ympäristöpäällikkönä. Leo on hallintotieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Hänen henkilökohtainen hiilijalanjälkensä on 2867 kg vuodessa. Lisää Leon ajatuksista voi lukea hänen blogistaan: www.leostranius.fi

Virpi Aittokoski
Virpi Aittokoskituomariston jäsen
Manager, Outdoor Activities & Sports, Visit Finland Oy

Virpi Aittokoski työskentelee Business Finlandilla matkailua edistävässä Visit Finland –yksikössä. Tavoitteena on tuoda Suomi esille kestävänä matkailukohteena ulkomaalaisille matkailijoille. Visit Finlandin rakentama kestävän matkailun ohjelma Sustainable Travel Finland (STF) ohjaa suomalaista matkailuelinkeinoa kohti vastuullisempia tekoja. STF-ohjelmassa sertifikaatin suorittaminen on yksi oleellinen kriteeri ja sen vuoksi on tärkeää tuntea sertifikaattien sisältöjä tarkemmin. Virpi on ollut Green Key -tuomaristossa vuodesta 2019 lähtien.

Lue lisää STF-ohjelmasta:

www.visitfinland.fi

Minna-Maari Harmaala
Minna-Maari Harmaalatuomariston jäsen
Yliopettaja, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

KTT Minna-Maari Harmaala on vastuullisen liiketoiminnan sekä ympäristöjohtamisen rautainen asiantuntija. Hän toimii tällä hetkellä Haaga-Heliassa vastuullisen liiketoiminnan yliopettajana ja taustalla hänellä on yli kymmenen vuoden käytännön konsultointikokemus haastavista kansainvälisistä yritysvastuuseen liittyvistä projekteista. Green Key tuomaristossa Minttu on ollut vuodesta 2018 asti. Hän on erityisen kiinnostunut vastuullisen liiketoiminnan nivomisesta osaksi kilpailukykyä sekä yrityskehityksestä.

Mia Halmén
Mia Halmén tuomariston jäsen
Puheenjohtaja,
Reilun matkailun yhdistys ry

Mia Halmén on ollut Reilun matkailun yhdistyksen toiminnassa mukana jo 10 vuotta, ja toimii parhaillaan yhdistyksen asiantuntijana ja puheenjohtajana. Mia on koulutukseltaan matkailualan restonomi, kauppatieteiden maisteri sekä ammatillinen pedagogi. Opinnoissaan Mia on perehtynyt erityisesti yhteiskuntavastuukysymyksiin matkailualalla. Reilun matkailun yhdistyksen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.reilumatkailu.fi.

Antti Saukkonen
Antti Saukkonentuomariston jäsen
Toiminnanjohtaja,
Suomen Leirintäalueyhdistys ry

Antti Saukkonen työskentelee Suomen Leirintäalueyhdistyksessä, mikä on Suomen leirintäalueiden ja lomakylien markkinointi- ja edunvalvontaorganisaatio. Antti on ollut Green Key -tuomaristossa vuodesta 2017 lähtien.

Lisää Suomen Leirintäalueyhdistyksestä: www.camping.fi

Lotta Toivonen
Lotta Toivonentuomariston jäsen
Kiertotalousasiantuntija,
Sitra

Lotta Toivonen aloitti keväällä 2021 Green Key -tuomaristossa. Lotta toimii tällä hetkellä asiantuntijana Sitran Luontoa vahvistava kiertotalous -projektissa, jossa hänen työnsä keskittyy digitalisaation ympäristövaikutuksiin ja kiertotalouteen. Hän aloitti Sitrassa vuonna 2016 Kestävä arki -projektissa kestävän asumisen ja liikkumisen asiantuntijana. Ennen Sitraa Lotta on toiminut yli kymmenen vuoden ajan yksityisellä sektorilla kiinteistöalan ympäristöasioiden parissa. Erilaiset kiinteistöjen ja toimitilojen ympäristöohjelmat ovat tulleet hänelle työn kautta hyvin tutuiksi. Koulutukseltaan Lotta on maatalous- ja metsätieteiden maisteri ympäristötieteistä Helsingin yliopistosta.

Vapaa-aikaansa Lotta viettää mieluiten perheen, ystävien ja liikunnan parissa. Liikunnan lisäksi voimaa arkeen tuovat luonto ja mökkeily.

Lue lisää Luontoa vahvistava kiertotalous -projektista