Huomenna lauantaina 2.2. 2019 vietetään Vihreä lippu päivää. Me Original Sokos Hotel Ilveksessä otimme varaslähdön päivän viettoon jo tänään. Vihreä lippu on kestävän kehityksen ohjelma päiväkodeille, kouluille, oppilaitoksille sekä lasten ja nuorten vapaa-ajantoimijoille. Yhtenä ohjelman periaatteena on yhteistyö ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Sama periaate on keskeinen hotellimme Green Key-ohjelmassa. Green Key -merkin saanut majoituskohde on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Haluamme olla mukana myös ympäristökasvatuksessa. Tänään hotelliimme saapui ryhmä innokkaita 3-5 vuotiaita Kämmenniemen päiväkodin Vihreä lippu- raatilaisia tutustumaan kierrätykseen ja ympäristötyöhön hotellin näkökulmasta.

Aloitimme kierroksemme hotellin ylimmän kerroksen maisemakabinetista. Lapset ihailivat maisemia ja löysivät tuttuja maamerkkejä. Hotellinjohtaja Irmeli Puolanne kertoi Ilveksen toiminnasta ja ikkunasta näkyvän Tammerkosken veden hyödyntämisestä hotellin jäähdytyksessä. Lapset kertoilivat millaisia asioita he ovat päiväkodissa ja kotona tehneet ympäristön hyväksi ja esittivät visaisia kysymyksiä. Veden säästäminen on helppoa sekä kotona että hotellissa; hammaspesun ajan hana pysyy kiinni. Ilveksessä on lisäksi vedensäästöhanat ja suihkut. Pääsimme käymään myös Presidentin sviitissä ja siellä oli kuulemma kuin palatsissa! Huoneessa tutkittiin roskien lajittelua ja pyyhkeiden uudelleenkäyttöä ja muita asioita, joilla hotellivieras voi omalta osaltaan säästää energiaa. Meidän huoneemme eivät pelkää pimeää, ja siitä syystä valot sammuvat, kun avainkortin ottaa pois lukijasta. Päiväkodissa kehotetaan ottamaan lautaselle vain se määrä ruokaa, minkä jaksaa syödä, ja tätä periaatetta edistetään myös hotellissa, esimerkiksi aamiaisella.

Seuraavaksi ajoimme hissillä alas ja kohti lajittelupisteitä. Hissistäkin löytyy ympäristöasiaa. Lastausillalla varastopäällikkö Markku Silvennoinen kertoi Ilveksen lajittelusta tarkemmin. Tänne Markun valtakuntaan pääsee vain harvat ja valitut vieraat. Täällä hotellin jätteet lajitellaan yhteensä 17 eri jakeeseen. Sinnikäs työ on tuottanut hyviä tuloksia, ja aino sekajäte on rikkoutunut posliini, joka sekin kierrätetään.

Ennen lounasta kävimme purkamassa vielä ylimääräistä energiaa yökerhon tanssilattialla. Kierroksen päätteeksi söimme maukkaan lounaan Frans & Marie -ravintolassa, ja jätskitkin saimme jälkkäriksi. Mukaan lähti vielä Onni Oravan puuhakirjat ja tikkarit. Puuhakirjassa on erillinen ympäristösivu, jota voi täyttää myös kotona ja jonka avulla voi haastaa vanhemmatkin miettimään näitä asioita.

Vietimme Vihreä lippu päivää nyt toista kertaa yhdessä lasten kanssa, ja jatkoa seuraa varmasti. On ilo kuulla lasten tarinoita ja jutustella ympäristöasioista, ne ovat meille kaikille yhteisiä. Lämmin kiitos Kämmenniemen päiväkodin Vihreä Lippu-raatilaisille ja tädeille vierailusta. Maailman pelastaminen ei varmastikaan ole lasten leikkiä, mutta siitä se voi alkaa!

Terveisin,

Piritta Roito ja muu Ilveksen poppoo
Original Sokos Hotel Ilves