Going Green Oy on julkaissut uudet vastuullisen matkailijan sivut osana Green Key -sivustoa. Sivut on tarkoitettu avuksi matkailijoille, jotka haluavat pienentää oman matkansa ympäristövaikutuksia. Kesälomakauden kynnyksellä julkaistu opas auttaa lomailijoita tekemään vastuullisempia valintoja myös sosiaalinen ja taloudellinen näkökulma huomioiden. Sivut tarjoavat vinkkejä valveutuneemmillekin matkailijoille, ja kertovat esimerkein, kuinka Green Key -sertifioidut yritykset toimivat.

Kansainvälistä matkailualan vastuullisuussertifikaattia Green Key:tä kotimaisen Green Activities -sertifikaatin ohella hallinnoiva Going Green Oy on työstänyt uudet sivut yhteyspäällikkönsä Mari Meron johdolla. Mero tunnetaan Reilun matkailun yhdistyksen perustajana ja entisenä puheenjohtajana. Nyt julkaistut sivut on tuotettu yhteistyössä Valpas median ja Reilun matkailun yhdistyksen kanssa.

Tahdomme korostaa matkailijan omien valintojen vaikutusta ja antaa vinkkejä reilumpaan ja ympäristöystävällisempään matkailuun”, iloitsee Going Green Oy:n toimitusjohtaja Heidi Heinonen oppaan julkaisua. “Olemme yhteiskunnallinen yritys, jonka tavoitteena on tukea suomalaista ympäristökasvatustyötä, joten meille on luontevaa ohjata myös kuluttajia vastuullisempiin valintoihin.

Vastuullisen matkailijan sivuille pääset klikkaamalla tästä.

Samaan aikaan on julkaistu uusi yleisesite Green Key -sertifioitujen yritysten asiakasviestinnän tueksi. Esite kertoo Green Key -kriteeristöstä poimituin esimerkein, mitä Green Key-sertifioitu yritys lupaa tehdä ja miten matkailija voi omilla toimillaan tukea yrityksen vastuullisuustyötä. Esite sisältää vinkkejä mm. paikallisuudesta, veden ja energian käytöstä, jätteen vähentämisestä sekä jatkuvan kehittämisen kulttuurista.

Esitteen voi esikatsella klikkaamalla tästä. Green Key -sertifioidut yritykset pääsevät lataamaan muokattavan ja tulostettavan version jäsensivuilta, viestinnän tukimateriaaleista. Tällä hetkellä esite on saatavilla suomenkielisenä, muita kieliversioita työstetään parhaillaan.


Going Green Oy hallinnoi useaa, oman alansa johtavaa ympäristö- ja vastuullisuussertifikaattia manner-Suomessa. Green Key on kansainvälinen matkailualan vastuullisuusohjelma ja -merkki, ja Blue Flag on suunnattu uimarannoille ja vierasvenesatamien ympäri maailman. Alun perin ohjelmapalveluita tarjoavien matkailuyrittäjien tarpeisiin kehitetty kansallinen Green Activities tarjoaa omat kategoriat nyt myös vetokoira- ja matkailuporoyrityksille.