Yyterin uimaranta on saanut arvostetun Blue Flag -sertifikaatin uimarantakategoriassa 27.4.2022. Sertifikaatin myöntää maailman suurin ympäristökasvatusalan järjestö Foundation for Environmental Education (FEE international). Sertifikaatin saaminen edellyttää, että hakija täyttää sekä ympäristöön, turvallisuuteen että saavutettavuuteen liittyviä tarkkoja kriteerejä ja ylläpitää niitä.

“Olemme todella iloisia Blue Flag -sertifikaatista. Ympäristön, turvallisuuden ja saavutettavuuden eteen on tehty paljon töitä Yyterissä, ja sertifikaatti on yksi osoitus tästä. Tulemme panostamaan näihin asioihin jatkossakin”, kertoo Yyterin erityisasiantuntija Tove Vesterbacka.

Blue Flag on yksi maailman tunnetuimmista ympäristösertifikaateista rantojen, vierasvenesatamien ja vastuullisen veneilymatkailun toimijoille. Yyterin uimaranta toimi pilottikohteena Suomen ensimmäiseksi Blue Flag -uimarannaksi. “Pilotoinnin ansiosta pystymme kehittämään sertifikaattia paremmin Suomen markkinoille sopivaksi”, toteaa Heidi Heinonen Going Green Oy:stä. Suomessa Blue Flag on osa Going Green Oy:n ympäristömerkkivalikoimaa, johon kuuluvat myös Green Key ja Green Activities.

Myös Blue Flag -ympäristösertifioidulle matkailutoimijalle, Saaristokeskus Korpoströmille, on myönnetty jatkosertifikaatti vierasvenesatamakategoriassa 27.4.2022.

Nämä maailmanlaajuiset tunnustukset osoittavat, että matkailualalla on sitouduttu kehittämään ympäristöystävällisiä kohteita ja että ekologisesti herkistä alueista, kuten rannoista ja meristä halutaan pitää huolta. Tänä aikana Yyterin rannat ja Korpoströmin venesatama ovat muistutus siitä, että voimme muuttaa matkailukohteitamme ja tehdä niistä ympäristöystävällisempiä. Blue Flag -ohjelmaan voivat hakea kaikki uimarannat ja vierasvenesatamat.

Suomen kansallinen tuomaristo koostuu Blue Flag -ohjelman sisältöön liittyvien asiantuntijaorganisaatioiden edustajista: Suomen Purjehdus ja Veneily ry, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliito, Business Finland, Valvira, Suomen Ympäristökeskus SYKE, Suomen Leirintäalueyhdistys ja Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi.

Lisätietoja:
Tove Vesterbacka, Yyterin erityisasiantuntija, Porin kaupunki, 050 563 0380
Heidi Heinonen, toimitusjohtaja, Going Green Oy, 045 600 9250

Kuva: Toni Mailanen


Going Green Oy hallinnoi useaa, oman alansa johtavaa ympäristö- ja vastuullisuussertifikaattia manner-Suomessa. Green Key on kansainvälinen matkailualan vastuullisuusohjelma ja -merkki, ja Blue Flag on suunnattu uimarannoille ja vierasvenesatamien ympäri maailman. Alun perin ohjelmapalveluita tarjoavien matkailuyrittäjien tarpeisiin kehitetty kansallinen Green Activities tarjoaa myös omat kategoriat vetokoira- ja matkailuporoyrityksille.