Kamomillan vierailu Pressassa_24.11.2016

Torstaina 24.11. pääsin osana TET-harjoitteluani vierailemaan Sokos Hotel Presidentissä Vihreä lippu –päiväkoti Kamomillan kanssa. Sokos Hotel Presidentti on Green Key -sertifioitu hotelli, jossa on erittäin paljon huoneita ja jopa Presidentin sviitti. Kamomilla on Viikissä sijaitseva päiväkoti, jossa lapsille opetetaan mm. kierrätystä jo ihan pienestä pitäen.

Lapset kävivät aamupäivällä Luonnontieteellisessä museossa, jonka jälkeen he tulivat vierailulle Original Sokos Hotel Presidenttiin. Kamomillalaiset tulivat siisteissä jonoissa juuri remontoidun aulan ovista sisään. Lapset puhkuivat innosta ja kierroksemme alkoi. Ensin pääsimme katsomaan tämän ympäristöystävällisen hotellin juuri remontoituja hotellihuoneita. Astelimme sisään satumetsään ja löysimme seiniltä pöllöjä ja bambin. Jos käytti hieman mielikuvitusta, niin saattoi saada pöllöt lentelemään huoneessa.

Tämän jälkeen poistuimme satumetsähuoneista ja kurkkasimme keittiöön. Keittiömestari kysyi lapsilta, mitkä olivat heidän lempiruokansa. Ylivoimainen lemppari oli tietenkin jäätelö. Kuka nyt ei jäätelöstä pitäisi! Kierroksen päätyttyä olimme väsyneitä ja pääsimme syömään ravintolaan. Opimme myös tarjoilijoiden salaista koodikieltä ja laitoimme aterimet kello viiteen. Tämän jälkeen pakkasimme kamppeemme ja lähdimme kotia kohti iloisina ja masu täynnä ruokaa.

Kirjoittaja Niina Rinnesaari oli yläkoulun 8-luokkalaisten TET-harjoittelussa Green Key -toimistolla 21.-25.11. Niina tutustui hotellien ympäristötyöhön ja toimi ympäristöreportterinamme viikon ajan.

Original Sokos Hotel Presidentti on Green Key –ympäristösertifioitu hotelli, joka toimii arjessa joka päivä kansainväliseen ympäristökriteereihin pohjautuvien periaatteiden mukaisesti ympäristön hyvinvointia edistäen. Kamomilla on kestävää kehitystä edistävä Vihreä lippu –päiväkoti. Molemmat ohjelmat ovat Kansainvälisen ympäristökasvatussäätiön FEEn globaaleja ympäristöohjelmia.