Rovaniemeläiselle Arctic TreeHouse Hotelille on myönnetty Green Key -sertifikaatti ensimmäisenä yksityisomisteisena hotellina Lapissa. Arvostetun Green Key -sertifikaatin saaminen edellyttää, että yritys täyttää ohjelman kattavan ympäristökriteeristön, joka koskee muun muassa energiansäästöä, kierrätystä, tehokkuutta veden käytössä, sekä ympäristötietoisuuden kasvattamista. Maailmanlaajuisessa ympäristöohjelmassa on mukana noin 3 000 matkailualan toimijaa 57 maasta.

“Olemme sitoutuneet toimimaan kestävän matkailun edistämiseksi”, kommentoi yrityksen toimitusjohtaja Ilkka Länkinen. “Haluamme kantaa kortemme kekoon sen eteen, että Rovaniemen alue säilyy hyvänä asumis- ja matkailuympäristönä myös tulevaisuudessa.”

Arctic TreeHouse Hotel on alusta alkaen suunniteltu ja rakennettu ekologisia arvoja sekä Green Key -ohjelman kriteerejä silmällä pitäen. Yritys on investoinut uusiutuviin energianlähteisiin, ja esimerkiksi tänä kesänä hotellille asennettu OptiWatti-älyjärjestelmä säätää puumajojen lämpötilat käyttöasteen mukaan ja vähentää näin merkittävästi energiankulutusta. ”Seuraamme aktiivisesti ympäristölle aiheutuvaa kuormitusta ja pyrimme uusilla investoinneilla sekä jokapäiväisillä toimillamme tekemään energian ja resurssien käytöstä mahdollisimman tehokasta”, Länkinen sanoo.

Hotellin henkilöstö on viettänyt useita virkistyspäiviä toimimalla ympäristön hyväksi, esimerkiksi istuttamalla 10 000 männyntainta metsään sekä keräämällä roskia teidenvarsilta. ”Tiimimme on lähtenyt asiaan mukaan innostuneesti. Tietoisuuteen ja jatkuvaan kehitykseen pohjautuen olemme luoneet henkilöstömme kesken Green Ambassador -tiimin, joka tukee koko henkilökuntamme osaamista ja toimii sisäisenä auditoijana kasvattaen positiivista ympäristökädenjälkeä”, Länkinen kertoo.
Esimerkillisellä toiminnallaan hotelli vastaa myös alati kasvavaan kestävän kehityksen arvoille pohjautuvien palveluiden kysyntään. ”Nykypäivän matkailijat ovat yhä valveutuneempia ja tekevät ratkaisuja omaan arvomaailmaansa perustuen. Haluamme kehittää elämyksiämme laatu edellä, sekä tietysti myös viestiä vieraillemme vastuullisen matkailun periaatteista”, Länkinen sanoo.

Arctic TreeHouse Hotel toivoo voivansa kannustaa myös muita Lapin matkailutoimijoita tutustumaan Green Key -ohjelman periaatteisiin. ”Ohjelma on hyvin kattava ja selkeä. Olisi mahtavaa saada Lapin alueelle enemmänkin Green Key -sertifioituja kohteita, ja näin voisimme toimia yhdessä kestävän kehityksen hyväksi”, Länkinen kommentoi.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Ilkka Länkinen
moc.k1685993692rapat1685993692nas@a1685993692kkli1685993692
puh: +358 505 176 989

Arctic TreeHouse Hotel on Napapiirillä sijaitseva uniikki hotelli. Käpylehmiksi kutsutut puumajat kohoavat rinteessä puiden keskellä ja tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän paikallista traditiota, lappilaista perinnettä sekä modernia pohjoismaista muotoilua. Hotelli on saavuttanut kansainvälistä tunnustusta matkailualalla ainutlaatuisen suunnittelunsa ja vieraanvaraisuutensa ansiosta. Arctic TreeHouse Hotel on palkittu The Worldwide Hospitality -palkintogaalassa The Best Innovation -palkinnolla, sekä World Luxury Hotel Awards -gaalassa neljässä eri kategoriassa. Arctic TreeHouse Hotel on osa SantaPark Arctic Worldia.

SantaPark Arctic World on Rovaniemen Napapiirillä sijaitseva perheyritys, joka lukeutuu maailman arvostetuimpiin jouluelämysten tuottajiin. Yrityksen kattavaan tuoteperheeseen kuuluvat Arctic TreeHouse Hotelin lisäksi Joulupukin taianomainen kotiluola SantaPark, jouluisia elämysohjelmia tarjoava Joulukka, suomalaisia perinteitä kunnioittava saunamaailma Metsäkyly, paikallista ruokaa suurella sydämellä tarjoileva Rakas Restaurant & Bar, joulupukkipalveluja tuottava Suomen Virallinen Joulupukki, sekä VIP-matkoja järjestävä Lapland Luxury. SantaPark Arctic Worldin yrittäjäpariskunta Katja Ikäheimo-Länkinen ja Ilkka Länkinen aloittivat toimintansa Lapin matkailun hyväksi vuonna 1997, ja tänä päivänä yrityksen vuosittainen vierailijamäärä koostuu 100 000 hengestä yli 70 maasta.