Uusi Green Key -kriteeristö on astunut voimaan 1.1.2022 ja uudet kriteeristön mukaiset hakulomakkeet löytyvät Green Key jäsen- ja -hakijasivuilta. 

Kriteeristön merkittävimmät muutokset liittyvät energian käyttöön, jätteen lajitteluun ja kiertotalouteen sekä yritysten ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen. Uudistuksen myötä yrityksen ympäristöpolitiikka laajennetaan vastuullisuussuunnitelmaksi, hiilijalanjäljen laskentaa edellytetään majoitusliikkeiltä ja yrityksen tuottamia, palveluntarjoajan kuukausittain keräämiä jätemääria tulee seurata. Osa velvoitteista on säädösten sanelemaa, mutta myös loppuasiakkaat, matkailijat, ovat entistä ympäristötietoisempia ja haastavat majoitusliikkeitä ja vierailukohteita vastuulliseen toimintaan. Uudistunut kriteeristö on voimassa 2025 vuoden loppuun saakka. 

Kriteeristö ja selitykset ovat luettavissa täällä ja kriteeristöuudistusta käsitteleva webinaaritallenne katsottavissa täällä. Ensimmäiset kohteet uudistuneella kriteeristöllä sertifioidaan helmikuussa.

 

The new Green Key criteria has now entered into force and will be valid until 31st December 2025. The most important reforms of the requirements are in connection with energy, waste, circular economy as well as the social responsibility. 

The new application forms have been uploaded on Green Key –website.