Kerro kuka olet ja mikä on taustasi?
– Olen Vilma Kalso, matkailun liikkeenjohdon restonomi ja seikkailunhaluinen matkailija. Korkeakouluopinnoissani pyrin kansainvälistymään ja suoritinkin työharjoittelujaksoni Australian itärannikolla sekä opiskelijavaihdon Hollannin Bredassa. Töitä olen tehnyt laidasta laitaan niin hostellin vastaanottovirkailijana, tarjoilijana, asiakaspalvelijana kuin pakopelihuoneiden vetäjänä. Kokeilen rohkeasti uutta ja vaihteleviin tilanteisiin mukautuminen on minulle helppoa. Kestävä kehitys ja sen yhteensovittaminen matkailun kanssa on kiehtonut minua opintojeni alusta lähtien. Onkin hienoa, että pääsen työskentelemään tämän teeman parissa nyt Going Green Oy:llä.

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään uudessa työssäsi?
– Odotan pääseväni mukaan kestävän matkailun kehittämiseen ja kehittyväni myös itse oppien jatkuvasti uutta niin matkailutoimialasta kuin sen kestävyydestäkin. Tavoitteenani on päästä itsekin joskus auditoimaan, kohtaamaan mahtavia asiakkaitamme ja ihailemaan heidän hienoja ratkaisujaan kestävyyden edistämiseksi.

Mikä sinua innostaa?
– Uuden oppiminen ja kehittyminen, tykkään haastaa itseäni. Myös ajatus siitä, että toiminnallaan voi edistää matkailun kestävyyttä ja vaikuttaa myös yksittäisten ihmisten vastuullisuusajatteluun, motivoi minua.

Mitä teet työajan ulkopuolella?
– Vapaa-aikani kuluu ulkona liikkuen sekä läheisten seurasta nauttien. Unelmoin paljon ja suunnittelen matkoja tulevaisuuteen, niin kotimaahan kuin ulkomaillekin, ja toteutan näitä suunnitelmia aina tilanteen salliessa. Rakastan hyvää ruokaa, etenkin vietnamilaisen keittiön herkkuja, ja keskusteluja ruoan äärellä.

Miten haluat kehittää vastuullista matkailua?
– Vastuullisessa matkailussa voitaisiin aiempaa enemmän huomioida ympäristövaikutusten lisäksi taloudellinen ja sosiokulttuurinen näkökulma, ja tätä haluan painottaa omassa tekemisessä. On myös tärkeää, että vastuullisuudesta viestitään myönteisesti mahdollisuuksien kautta, eikä maalata uhkakuvia tai syytellä. Uskoisin, että näillä eväillä yhä useampi omaksuisi vastuullisen ajattelun matkaillessaan tai työskennellessään matkailun parissa.

Mitä osaamista tuot Going Green Oy:n tiimiin?
– Minulla on vahva asiakaspalvelutausta ja erilaiset asiakastilanteet hoituvat sujuvasti. Opinnoissani ja opinnäytetyössäni paneuduin matkailun vastuullisuusviestintään ja tätä osaamista saankin hyödyntää Going Green Oy:llä viestintävastaavana.