Kerro kuka olet ja mikä on taustasi?
Olen pitkän uran luovilla aloilla tehnyt muutosjohtaja ja yritysvastuun asiantuntija. Olen toiminut aiemmin mm. toimitusjohtajana Pohjoismaiden suurimmassa nykytaidegalleriassa Galerie Forsblomissa ja. kehitysjohtajana vaatesuunnittelija Anna Ruohosella. Ennen Going Green Oy:tä oli projektipäällikkönä Helsingin kaupungin omistamassa innovaatioyhtiössä Forum Virium Helsingissä mm. hankkeessa, jossa innovoitiin droneista vähähiilistä ratkaisua mm. etävalvonnan avuksi 5G:tä hyödyntäen. Alun perin olen valmistunut Panthéon Sorbonne Paris 1 –yliopistosta hotelli- ja matkailualan liikkeenjohdon maisteriksi ja ollut matkailualalla töissä Pariisin alueen matkailunedistämiskeskuksessa kv. markkinointiassistenttina.

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään uudessa työssäsi?
Jo nyt olen päässyt tutustumaan asiakasyrityksiimme sellaisissa paikoissa, joissa en ole aiemmin käynyt ja on pakko myöntää, että Inari vei sydämeni. Eniten odotan kuitenkin asukkaidemme kohtaamista ja heidän auttamistansa yritysvastuun edistämisessä.
Tulen viemään yrityksemme digitalisaatiota eteenpäin tavoitteena sujuvoittaa erityisesti hakuprosessia niin asiakkaidemme kuin henkilöstömme näkökulmasta. Tavoitteenani on kehittää Going Green Oy:stä 2.0 -versio.

Mikä sinua innostaa?
Oman osaamisen hyödyntäminen niin asiakkaiden yritysvastuun kuin Going Green Oy:n digitalisaation ja prosessien kehittämisessä innostaa valtavasti. Meillä on aivan huipputiimi – niin henkilökunta, hallitus kuin omistaja – joiden kanssa työskentely on myös erityisen innostavaa.

Mitä teet työajan ulkopuolella?
Pidän kuntoani yllä pyörällä hyötyliikkuen sekä tanssien, lenkkeillen ja uiden. Työn ajoittaisesta intensiivisyydestä palaudun parhaiten hellan äärellä. Nautin maailman eri kolkkien ruokakulttuuriin tutustumisesta omassa keittiössäni. Tuorein harrastukseni on korona-aikana aloittamani hapanjuurileipominen sekä Helsingin kaupungin puistokummina erään kurtturuusuesiintymän näivettäminen lähellä kotiani Helsingin Taivaskalliolla. Minut voi bongata myös Koskelan metsästä mustikassa tai talvella hiihtämässä. Olen myös jatkuva opiskelija, ja viimeisimmät kurssit suoritin keväällä: Leadership for sustainable change –kurssin Helsingin yliopiston avoimessa sekä Sitran Tulevaisuustaajuus-työpajan vetäjän koulutuksen.

Miten haluat kehittää vastuullista matkailua?
Olen innoissani mahdollisuudesta olla tekemässä Suomesta maailman vastuullisinta matkailumaata yhdessä asiakkaidemme, Business Finlandin sekä muiden ympäristösertifikaatteja myöntävien organisaatioiden kanssa. Meillä on upea luonto Hangosta Utsjoelle, mutta siitä on pidettävä hyvää huolta. Vastuullisuudesta puhuttaessa on tärkeää muistaa myös taloudellinen ja sosiaalinen vastuu, ja se, että yrityksen vastuu ei lopu Suomen rajoille, vaan voin ulottua esimerkiksi hankintaketjujen kautta kauaskin. Kriteeristöuudistuksen myötä on hienoa saada myös CO2-päästöjen mittaus mukaan pakolliseksi kriteeriksi. Datan visualisointi auttaa hahmottamaan paremmin oman toiminnan aiheuttamaa jälkeä.

Mitä osaamista tuot Going Green Oy:n tiimiin?
Tulen ehdottomasti käyttämään muutosjohtamis- ja Lean-osaamistani sekä digitalisaation hyödyntämisestä kerryttämääni kokemusta yrityksemme sisäisten ja ulkoisten prosessien kehittämisessä.

 


Green Key-, Green Activities- ja Blue Flag-merkit myöntää ja niiden käyttöä Suomessa valvoo FEE Suomen omistama yhteiskunnallinen yritys Going Green Oy. Osallistumis- ja auditointimaksuilla kustannetaan ohjelmatoiminnan pyörittäminen, ja syntyvillä voitoilla tuetaan FEE Suomen ympäristökasvatustoimintaa.