Matkailuala Suomessa panostaa vahvasti vastuullisuuteen ja tuo sen asiakkailleen näkyväksi.

Kaksi suomalaista hotellia on tänään uusinut ja neljä uutta hotellia saanut kansainvälisen Green Key -ympäristösertifikaatin. Ympäristötyötään Green Key -hotelleina jatkavat Lossiranta Lodge Savonlinnasta ja Best Western Plus Hotel Haaga Helsingistä. Uusia Green Key -sertifioituja hotelleja ovat Original Sokos Hotellit Kotkassa, Kokkolassa, Mikkelissä ja Kuopiossa.

Green Key -sertifikaatit myöntää matkailun, ympäristönsuojelun ja yritysvastuun suomalaisista huippuasiantuntijoista koostuva tuomaristo. Ohjelmassa on sisäänrakennettuna jatkuva kehittyminen. Tämän vuoksi merkkiä haetaan ja tehdystä ympäristötyöstä raportoidaan vuosittain.

– Meillä on ollut superhyvä ensimmäinen Green Key -vuosi. Ympäristötyö luo näkyvää lisäarvoa asiakkaillemme. Olemme jo ensimmäisen vuoden aikana nähneet konkreettiset ympäristötyön tulokset resurssi- ja kustannussäästöinä, kuvaa toimitusjohtaja Christine Lund.

Myös Best Western Plus Hotel Haaga jatkaa pitkäjänteistä ympäristötyötään Green Key -hotellina.

– Asiakaskuntamme on erittäin kansainvälistä ja sen vuoksi meille on luontevaa tehdä työtä Green Key -hotellina. Merkki on maailmanlaajuinen ja asiakkaamme tunnistavat sen, kertoo liiketoimintapäällikkö Osmo Suominen.

Neljän uuden Green Key -sertifioidun Sokos Hotellin myötä S-ryhmän hotelleista jo yli puolet on mukana Green Key -ympäristötyössä.

– Green Key on tuonut ympäristön huomioinnin aidosti osaksi hotelliemme arkea. Tavoitteenamme on saada kaikki S-ryhmän hotellit mukaan Green Key -ohjelmaan vuoden 2017 loppuun mennessä, kertoo konseptipäällikkö Janina Nurmela SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Kansainvälinen Green Key -ohjelma toimii 53 maassa. Sertifioituja kohteita on maailmanlaajuisesti yli 2.500. Ohjelma käynnistyi Suomessa talvella 2015.

 

Lisätietoja:

if.ye1680280181kneer1680280181g@ofn1680280181i1680280181

Green Key on yksi maailman johtavista matkailualan ympäristömerkeistä. Green Key -hotellit ovat sitoutuneet noudattamaan kansainvälisen Green Key -ohjelman ympäristökriteerejä, jotka koskevat muun muassa energiansäästöä, tehokkuutta veden käytössä, kierrätystä ja ympäristötietoisuuden kasvattamista. Green Key -ohjelma on kansainvälisen ympäristökasvatusjärjestön FEE:n (Foundation for Environmental Education) hallinnoima. Suomessa ohjelmaa hallinnoi FEE Suomen kokonaan omistama Suomen Ympäristökasvatus Oy, joka on yhteiskunnallinen yritys. www.greenkey.fi, www.greenkey.global.