Varmistaakseen, että asiakkaat ja henkilökunta osaavat lajitella syntyneen jätteen asianmukaisesti, kohteen tulee tarjota heille tietoa jätepisteiden sijainnista ja merkitä jäteastiat selkeästi. Green Key -kriteeri 6.3 edellyttää, että kohteen asiakkaille ja henkilökunnalle on selkeät, ymmärrettävät ohjeet jätteiden lajittelusta ja käsittelystä kohteen alueella. 

Vastikään ensimmäisen Green Key -sertifikaattinsa saanut Heymo 1 by Sokos Hotels täyttää tämän vaatimuksen esimerkillisesti. Asiakkaiden käytössä olevissa roska-astioissa, niin aulassa kuin huoneissakin, on selkeät merkinnät lajiteltavasta jätejakeesta. Kun lajitteluohjeet ovat selkeät, asiakas lajittelee roskansa helpommin. Kalleinta jätettä eli sekajätettä syntyy näin vähemmän ja materiaali kiertää paremmin uusiokäyttöön. Tämä vaikuttaa myös kohteen päästöihin. Käyttäjät ovat innostuneet nopeasti nähdessään, miten voivat vaikuttaa syntyvään jätteeseen.  


Heymo-konseptin osalta olemme halunneet tuoda vastuullisuutta näkyväksi. Selkeästi erottautuvat jakeet helpottavat jätteiden lajittelua ja brändille laadituilla tarroilla on saatu lajittelusta erottautuva osa aulamme – Heymo Stationin – toiminnallisuutta. Lajittelua oli jo harkittu hotellin suunnitteluvaiheessa, kun mietittiin lajitteluastioiden sijoittelua ja siksi onkin ilahduttavaa, kuinka miellyttävästi ne on saatu integroitua upeaan Kitchen-kokonaisuuteen” Heymo 1 -hotellin Lead Fixer Jarmo Ritala kertoo.  

Saamamme palaute on ollut positiivista, sillä teksti- ja kuvatarroilla, jotka ovat suomeksi ja englanniksi, olemme helpottaneet syntyvän jätteen lajittelua” Ritala jatkaa.  

 


Heymo 1 by Sokos Hotels on yksi Suomen yli 170 Green Key -sertifikaatin saaneesta matkailuyrityksestä. Green Key -sertifioidut hotellit ja hostellit, leirintäalueet ja mökkikylät, käyntikohteet sekä ravintolat ja kahvilat ovat sitoutuneet jatkuvaan kehitykseen vastuullisuusasioissa. Maailmanlaajuisesti Green Key toimii 65:ssä eri maassa ja sertifikaatin on saanut yli 3200 kohdetta.

Lisätietoa kohteesta: https://greenkey.fi/kohde/heymo-1-by-sokos-hotels/ & https://www.sokoshotels.fi/fi/espoo/heymo-1

Kuvat: Heidi Heinonen