Team Lossiranta

Savonlinnan vanhassa kaupungissa sijaitsevalle Lossiranta Lodgelle ekologisuus on elämäntapa. Olavinlinna kupeessa sijaitsevassa kohteessa vanhat rakennukset on kunnostettu perinteitä kunnioittaen majoituskäyttöön ja omasta puutarhasta saadaan satoa aamiaispöytään.

”Green Key -sertifiointi on ympäristötyömme tärkeä vahvistus ja kertoo kansainväliselle asiakaskunnallemme selkeästi, että olemme ympäristöystävällinen hotelli. Green Key -sertifikaatin hakuprosessi osoitti meille, että ympäristötyömme pärjää hyvin kansainvälisessäkin vertailussa. Samalla löysimme uusia kohtia missä voimme vielä kehittyä. Olemme esimerkiksi vaihtaneet kaikkiin huoneisiimme energiatehokkaat led-lamput,” kertoo toimitusjohtaja Christine Lund.

Green Key -ohjelmaan kuuluu resurssiviisauden lisäksi myös tiivis yhdessä tekeminen ja ympäristötietoisuuden kasvattaminen. Asiakkaalle tämä näkyy mahdollisuuksina tehdä ekologisia valintoja oleskelunsa aikana. Lossiranta Lodgessa voi valita laajasta valikoimasta erilaisia lähi- ja luomutuotteita, ekologisia liikkumisvälineitä sekä lajitella ja kierrättää. Kiitosta asiakkailta on saanut myös liinavaatteiden kuivattaminen raikkaassa ulkoilmassa aina kuin mahdollista.

”Lossiranta Lodgessa ympäristötyö on osa jokapäiväistä tekemistä ja vieraat pääsevät siihen mukaan hyvin luontevasti. Lossirannasta voi kesällä pyöräillä lähikohteisiin ja talvella kulkea vaikka potkukelkalla. Huonekirja jokaisessa huoneessa kertoo vieraille hotellin monipuolisesta ympäristötyöstä ja sen konkreettisesta merkityksestä Saimaan upean luonnon keskellä. Vieraat yöpyvät ympäristöystävällisesti ja samalla olostaan nauttien,” kertoo ohjelmapäällikkö Marketta Viljasaari.

Lossiranta