Tapahtuma-aika ja paikka:
27.9.2022 klo 13:00-15:00, Teams
Webinaarin järjestäjä:
Going Green Oy
Ilmoittautuminen on päättynyt. Jälkitallenne on katsottavissa Green Key ja Green Activities -jäsensivuilla.
Teoriat käytäntöön: Kaikki mukaan ruokahävikkiä torjumaan!
Luonnonvarakeskuksen mukaan Suomessa syntyy elintarvikejätettä vuositasolla 643 miljoonaa kiloa, josta ruokahävikin osuus on 351–376 miljoonaa kiloa. Ravitsemispalvelusektorin aiheuttaman ruokahävikin osuus on 16-17 % koko elintarvikeketjun ruokahävikistä, joka ravintoloiden osalta tarkoittaa noin 61 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä vuosittain.
.
Ruokahävikin torjunta on tärkeä askel tiellä kohti hiilineutraalia, kestävästi toimivaa yhteiskuntaa. Suomi onkin sitoutunut puolittamaan ruokahävikin 2030 mennessä, ja myös Green Key-kriteeristö velvoittaa aktiivisiin toimiin tässä asiassa. Monissa Green Key-yrityksissä onkin jo kokemusta toimivista ratkaisuista mm. hävikin seurannan ja asiakkaiden osallistamisen osalta.
.
Tukeaksemme jäsenyrityksiämme hävikinvähentämistalkoissa järjestämme webinaarin 27.9. klo 13-15.
Tilaisuuden ohjelma:
- Esittely Green Key-sertifikaatin velvoitteista liittyen ruokahävikin torjuntaan.
Yhteyspäällikkö Mari Mero, Going Green Oy - Ruokahävikin ennaltaehkäisy ja torjunta matkailu- ja ravintola-alan yrityksissä.
Tutkijat Juha Vänskä ja Lotta Alhonnoro, Waste Insight -hanke, Vaasan yliopisto - Kokemuksia kuluttajaviestinnästä ruokahävikin torjunnassa.
Hankekoordinaattori Jenni Vainioranta, Hävikkifoorumi-hanke. - Hotelli Korpilammen kokemuksia ruokahävikin torjunnasta.
Hotellinjohtaja Nina Peltola, Hotelli Korpilampi. - Härmän Kylpylän kokemuksia ruokahävikin torjunnasta.
Ravintolatoimen kehitysjohtaja Timo Mäkinen, Härmän Kuntoutus Oy.
Tule kuulemaan lisää ja keskustelemaan siitä, mikä toimii ja mikä ei!