Tapahtuma-aika ja paikka:
27.9.2022 klo 13:00-15:00, Teams

Webinaarin järjestäjä:
Going Green Oy

Ilmoittautuminen on päättynyt. Jälkitallenne on katsottavissa Green Key ja Green Activities -jäsensivuilla.


Teoriat käytäntöön: Kaikki mukaan ruokahävikkiä torjumaan!

Luonnonvarakeskuksen mukaan Suomessa syntyy elintarvikejätettä vuositasolla 643 miljoonaa kiloa, josta ruokahävikin osuus on 351–376 miljoonaa kiloa. Ravitsemispalvelusektorin aiheuttaman ruokahävikin osuus on 16-17 % koko elintarvikeketjun ruokahävikistä, joka ravintoloiden osalta tarkoittaa noin 61 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä vuosittain.
.
Ruokahävikin torjunta on tärkeä askel tiellä kohti hiilineutraalia, kestävästi toimivaa yhteiskuntaa. Suomi onkin sitoutunut puolittamaan ruokahävikin 2030 mennessä, ja myös Green Key-kriteeristö velvoittaa aktiivisiin toimiin tässä asiassa. Monissa Green Key-yrityksissä onkin jo kokemusta toimivista ratkaisuista mm. hävikin seurannan ja asiakkaiden osallistamisen osalta.
.
Tukeaksemme jäsenyrityksiämme hävikinvähentämistalkoissa järjestämme webinaarin 27.9. klo 13-15.
Tilaisuuden ohjelma:
  1. Esittely Green Key-sertifikaatin velvoitteista liittyen ruokahävikin torjuntaan.
    Yhteyspäällikkö Mari Mero, Going Green Oy
  2. Ruokahävikin ennaltaehkäisy ja torjunta matkailu- ja ravintola-alan yrityksissä.
    Tutkijat Juha Vänskä ja Lotta Alhonnoro, Waste Insight -hanke, Vaasan yliopisto
  3. Kokemuksia kuluttajaviestinnästä ruokahävikin torjunnassa.
    Hankekoordinaattori Jenni Vainioranta, Hävikkifoorumi-hanke.
  4. Hotelli Korpilammen kokemuksia ruokahävikin torjunnasta.
    Hotellinjohtaja Nina Peltola, Hotelli Korpilampi.
  5. Härmän Kylpylän kokemuksia ruokahävikin torjunnasta.
    Ravintolatoimen kehitysjohtaja Timo Mäkinen, Härmän Kuntoutus Oy.
Tule kuulemaan lisää ja keskustelemaan siitä, mikä toimii ja mikä ei!