Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasan Green Key -lähettiläs Jaana Welling vastaanotti tänään hotellille myönnetyn Green Key -ympäristösertifikaatin. Green Key -merkki on tunnustus sitoutuneesta ja monipuolisesta ympäristötyöstä.

Jaana Welling kuvasi ympäristötyön olevan hotellissa luonteva osa arkipäivän työtä. Keittiössä raaka-aineet käytetään tarkasti ja suunnitelmallisesti. Luovuus kukoistaa ja keittiössä kehitetään uusia tuotteita lähialueen raaka-aineista. Tällainen oli esimerkiksi asiakaspalautteen mukaan “maailman paras” gluteeniton leipä. Ihastusta lisäsi vielä se, että leipä oli paikan päällä omassa keittiössä valmistettu. Innokkaat tekijät jakavat myös vinkkejä ja ohjeita mielellään asiakkaille.

Vaasan Vaakunassa ylpeys lähialueen luonnosta ja lähituotteista näkyy monilla tavoin niin ravintolan lisäksi hotellihuoneissakin. Hotellihuoneista löytyy niin saaristolaistunnelmaa kuin paikallisia tuotteitakin. Huoneiden päiväpeitot on tehnyt lähialueen yrittäjä ja niissä on kuvattu Merenkurkun saaristoa.

Asiakkaalle löytyy hotellista myös helpot reittiohjeet tutustua Vaasan alueen ainutlaatuiseen luontoon paikan päällä ja liikkua sinne ekologisesti. Hotelli tarjoaa asiakkailleen polkupyöriä ja ne ovat myös työmatkalaisten aktiivisessa käytössä. Ympäristövaikutusten kannalta tärkeät energia- ja vesitehokkuus sekä jätteiden lajittelu ja kierrätys ovat Vaakunassa erinomaisessa kunnossa. Valtaosa valaistuksesta on totetutettu energiansäästö- ja ledlampuin.

Lue lisää: Vaasan Original Sokos Hotel Vaakuna sai Green Key -ympäristösertifikaatin

Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasan myötä Green Key -sertifioitujen Sokos Hotellien määrä Suomessa nousee jo 21 hotelliin. Myös kaikki Suomen Radisson Blu Hotellit ovat saaneet Green Key -sertifikaatin. Yhteenä S-ryhmällä on Suomessa 28 Green Key -sertifioitua hotellia.