Fabian_Haven_Lilla Roberts_21 3 2016

Kämp Collection Hotelsin Hotel Fabian, Hotel Haven ja Hotel Lilla Roberts saivat tänään arvostetun Green Key -ympäristösertifikaatin. Sertifikaatti on todistus erinomaisesta ja kansainväliset kriteerit täyttävästä ympäristötyöstä. Nyt kaikki yhdeksän Kämp Collection Hotellia ovat Green Key -sertifioituja. Hotel Kämp, Klaus K Hotel ja GLO Hotellit ovat saaneet Green Key -sertifikaatin keväällä 2015.

Green Key on maailmanlaajuinen matkailualan ympäristösertifikaatti ja -ohjelma, jossa on mukana jo noin 2.400 matkailuyritystä 52 eri maassa. Green Key -hotellit ovat sitoutuneet noudattamaan kansainvälisen Green Key -ohjelman ympäristökriteerejä, jotka koskevat muun muassa energiansäästöä, tehokkuutta veden käytössä, kierrätystä ja ympäristötietoisuuden kasvattamista.

– Me Kämp Collection Hotelleissa haluamme toimia vastuullisesti ja edistää kestävää kehitystä. Päivittäin tehdyn ympäristötyön tuloksena ympäristövastuullisuudesta on tullut näkyvä osa yrityskulttuuriamme. Tämän vuoden tavoitteena on lisätä entisestään ympäristötyön näkyvyyttä asiakkaillemme sisäisessä ja ulkoisessa markkinoinnissa kertoo Minna Laine Kämp Collection Hotelsista.

-Hotelli- ja matkailusektori kohtaavat uuden sukupolven maailmassa, jossa kuluttamisen arvotaustat ovat vahvasti muuttumassa. Makrotasolla ilmaston muutos sekä huoli luonnon tilasta ovat saaneet rinnalleen huolen ihmisen hyvinvoinnista laajemmin. Veden, sähkön ja lämmön kulutuksen optimointi ovat itseisarvoja. Standardit ovat olemassa, mutta päätökset tapahtuvat nyt yritysten arvoissa ja yksittäisten ihmisten arjessa. Ekologiset ja eettiset arvot ovat ympärillämme päivittäin ja yhä useampi kuluttaja tekee valintansa palveluiden ja tuotteiden osalta ajatellen tulevaisuuden sukupolvia. Kestävä kehitys, valistunut kuluttaminen, henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin vaaliminen eivät ole trendejä vaan ilmiöitä, jotka muuttavat maailmaa. Herääminen on välttämätöntä. Meillä on vastuu, muistuttaa Mirkku Kullberg, Kämp Collection Hotelsin markkinointijohtaja.

Osana Green Key -hakuprosessia hotelleissa löydettiin uusia mahdollisuuksia, jotka sekä säästävät ympäristöä että samalla takaavat asiakkaalle ainutlaatuisen ja ylellisen hotellielämyksen. Hotel Havenissa haettiin vettä säästävissä suihkuissa erilaisia ratkaisuja ja lopulta löytyivät suihkupäät, joissa uusin teknologia mahdollistaa ylellisen suihkukokemuksen ekologisesti. Hotel Fabianissa asiakkaat ovat jo pitkään arvostaneet lähi- ja luomuruokavalikoimaa, ja tätä valikoimaa tullaan jatkossa vielä kasvattamaan. Elokuussa 2015 avatussa Hotel Lilla Robertsissa ekologisuus on ollut läsnä jo peruskorjauksesta lähtien. Valaistus on toteutettu suurelta osin led-lampuilla ja kokoustilassa on sisäilman hiilidioksidipitoisuuden mukaan automaattisesti säätyvä ilmastointi.

– Green Key-ohjelma tuntui heti meidän toimintaympäristöömme sopivalta. Se on käytännönläheinen ja ymmärrettävä. Kriteerit ovat selkeitä ja ohjelmassa on pohdittu ympäristötyötä nimenomaan majoitusalan näkökulmasta. Meille Green Key oli luonteva valinta, kertoo Green Key -lähettiläs Minna Malkamäki Hotel Lilla Robertisista.

Lisätietoja:

Minna Laine, Facility manager, Kämp Collection Hotels, P. 050 592 3418

www.greenkey.fi


Kämp Collection Hotels on suomalainen hotellikonserni, johon kuuluu joukko Helsingin maineikkaimpia hotelleja ja ravintoloita sekä Kämp Spa. Kämp Collection Hotelsilla työskentelee noin 450 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2015 oli noin 62 miljoonaa euroa. Konsernin kansainvälisesti tunnetuin hotelli on 1887 perustettu legendaarinen Hotel Kämp ja lisäksi siihen kuuluu luksus- ja design-hotelli Klaus K, korkeatasoiset Hotelli Haven, Hotelli Fabian, elokuussa avattu Hotelli Lilla Roberts sekä suosittu lifestyle-hotelliketju GLO Hotels. Kesällä 2017 avautuu ryhmän 10. hotelli, St. George Yrjönkadulle. Kämp Collection Hotelsin omistavat CapManin hallinnoimat rahastot, Berling Capital Oy, Rake Oy ja Kämp Collection Hotelsin toimiva johto.

Green Key on yksi maailman johtavista matkailualan ympäristömerkeistä. Sen on saanut jo yli 2.400 kohdetta 52 maassa. Green Key -ohjelma on kansainvälisen ympäristökasvatusjärjestön FEE:n (Foundation for Environmental Education) johtama. Suomessa ohjelmaa hallinnoi Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry:n kokonaan omistama Suomen Ympäristökasvatus Oy. Green Key -merkit myöntää matkailualan, luonnonsuojelun, ympäristökasvatuksen ja yritysvastuun asiantuntijoista koostuva Green Key -tuomaristo. www.greenkey.fi, www.greenkey.global.