Näin Itämeripäivänä on ilo julkistaa Suomen Blue Flag -kohteisiin kuluneen viikon aikana tehtyjen tarkistuskäyntien osoittavan näiden noudattavan oman kategoriansa kriteeristöä.  

Vierasvenesatamakategoriaan kuuluva Korpoströmin Saaristokeskus ja uimarantakategoriaan lukeutuva Yyterin uimaranta voivat hyvillä mielin antaa Blue Flag -lipun liehua salossa osoituksena Blue Flag -sertifikaatin voimassaolosta. Kumpikin kohde sijaitsee Itämeren rannalla, toinen Saaristomeren kansallispuiston ja toinen Selkämeren kansallispuiston välittömässä läheisyydessä. Hyvin herkän Itämeren ympäristön kannalta on äärimmäisen tärkeää, että Yyterin ja Korpoströmin kaltaiset merkittävät matkailukohteet toimivat edelläkävijöinä ja kannustavat myös vierailijansa vastuulliseen käyttäytymiseen. Kaikille kävijöille suunnatun ympäristöviestinnän lisäksi molemmissa kohteissa toteutetaan nuorille ja lapsille suunnattua ympäristökasvatusta: Yyterin uhanalaiset dyyniluontotyypit ovat osa kouluille suunnattua ympäristökasvatusta, ja Korpoströmissä lapset voivat ryhtyä saaristotutkijoiksi Saaristomeren biosfäärialueen ylläpitämässä Junnalabrassa.  

Onnea menestyksekkäästi läpäistystä auditoinnista Saaristokeskus Korpoström ja Yyterin uimaranta!

 


Blue Flag on kansainvälinen uimarannoille ja vierasvenesatamille suunnattu ympäristösertifikaatti- ja ohjelma. Blue Flag -kohteita on maailmanlaajuisesti jo yli 4300. Suomessa Blue Flag -ohjelmaa on pilotoitu vuosina 2019–2021. Saaristokeskus Korpoström sai 2021 ensimmäisenä vierasvenesatamana ja Yyteri 2022 ensimmäisenä uimarantana Blue Flag -sertifikaatin.