Pullotetun veden valmistus, pakkausten valmistaminen ja kuljetus, pakkausjätteen kerääminen sekä uudelleenkäyttö kuormittavat ympäristöä. Green Key -sertifioidussa Hotel St. Georgessa on sitouduttu Green Key -kriteerin 8.9 mukaisesti tarjoamaan asiakkaille maailman parasta, suomalaista hanavettä pullotetun veden sijaan. Modern luxury -tyyliinsä sopivasti hotellin jokaisessa huoneessa on veden hiilihapotuskone ja koneen vieressä muistutus suomalaisen hanaveden korkeasta laadusta sekä kehotus nauttia siitä  – kuplilla tai ilman. Asiakkaan ei tarvitse lähteä ostamaan kuplavettä sitä halutessaan, vaan sen valmistus itse hanavedestä käy vaivattomasti.

“Olemme jo Hotel St. Georgen avaamisen yhteydessä tehneet tietoisen valinnan, että minibaarimme tuotevalikoima ei sisällä muovipulloja. Vesipullojen sijaan jokaisesta huoneestamme löytyykin SodaStream-hiilihapotuslaite lasipulloineen. Tämän avulla vieraamme voi halutessaan nauttia hanaveden myös kuplivana. Suomen hanavesi on mitä puhtainta ja raikkainta, ja kerrommekin tästä ylpeyden aiheesta vieraillemme SodaStream-laitteen yhteydessä” kertoo Hotel St. Georgen Front Office Manager Mari Suhonen.

Vastuullisuus näkyy myös muualla hotellissa

Vastuulliset toimintatavat eivät suinkaan ulotu ainoastaan hotellihuoneisiin, sillä vastuullisuus on hotellitoiminnan ytimessä. St. George Care -spassa kertakäyttöiset kylpytossut on korvattu pestävillä kestotossuilla ja St. George Bakery -leipomossa on tarjolla runsaasti vegaanisia, lähituotetuista raaka-aineista valmistettuja tuotteita. Lisätietoja arjen vastuullisuusteoistaan hotelli listaa verkkosivuillaan.

 


Hotel St. George on yksi Suomen yli 160 Green Key -sertifikaatin saaneesta matkailuyrityksestä. Green Key -sertifioidut hotellit ja hostellit, leirintäalueet ja mökkikylät, käyntikohteet sekä ravintolat ja kahvilat ovat sitoutuneet jatkuvaan kehitykseen vastuullisuusasioissa. Maailmanlaajuisesti Green Key toimii 65:ssä eri maassa ja sertifikaatin on saanut yli 3200 kohdetta.

Lisätietoa Hotel St. Georgesta: https://greenkey.fi/kohde/hotel-st-george/ & https://www.stgeorgehelsinki.com/fi/

Kuvat: Heidi Heinonen