Huhtikuussa Tampereella ja Helsingissä järjestetyissä Green Key -teemailtapäivissä pureuduttiin tuotteiden vastuullisuusmerkkeihin. Tilaisuuksissa käytiin läpi yleisimpiä vastuullisuus- ja erityisesti ympäristömerkkejä, joita Green Key -kriteeristökin edellyttää mm. päivittäisten puhdistusaineiden tai pehmopapereiden osalta. Samalla kerrattiin miten lähi- tai luomuruoka määritellään ja mitä pitää ottaa huomioon esimerkiksi luomupuuron valmistuksessa. Reilun kaupan tuotteista kuultiin syventävä katsaus merkin vaatimuksista ja millaisia Reilun kaupan tuotteita hotellista tai kahvilasta voi löytyä.

“Reilu kauppa on kunnianhimoisin ja kriteereiltään kattavin vastuullisuussertifiointi kehitysmaissa tuotetuille raaka-aineille, kuten kahville, teelle ja kaakaolle. Reilu kauppa huomioi sekä ihmisten että ympäristön hyvinvoinnin viljelyssä, ja valvonta on luotettavaa. Arjen reiluilla valinnoilla on aidosti positiivinen vaikutus ihmisten ja ympäristön hyvinvointiin tuotteiden alkuperämaassa,” kertoi Taika Koivula Reilu kauppa ry:stä.

Molemmissa tilaisuuksissa pääsimme tutustumaan myös vastuullisen kahvin valmistamiseen. Tampereella vierailimme Mokkamestareilla ja kuulimme Tampereesta Reiluna kaupunkina. Helsingissä puolestaan näimme Meiralla kahvin tuotantoa vastaanotosta pakkaukseen sekä perehdyimme lisäksi mitä FSC-merkki esimerkiksi toimistopapereissa tai painotuotteissa todella tarkoittaa.

Tilaisuudet järjestettiin yhteistyössä Reilu Kauppa ry:n kanssa. Iso ja lämmin kiitos aktiivisille osallistujille, Reilu kauppa ry:lle ja meitä isännöineille Mokkamestareille ja Meiralla antoisista vierailuista! Ja kiitos lisäksi FSC:lle ja Tampereen kaupungille informatiivisista puheenvuoroista!

Alta löydät kaikki iltapäivien esitykset. Muista myös 7.-13.5 Reilun kaupan viikko ja Reilu kahvitauko! Materiaalia löydät Green Key -materiaalipankista.

Näistä linkeistä pääset tutustumaan erilaisiin ympäristö- ja vastuullisuusmerkkikirjastoihin:

https://www.globalecolabelling.net/eco/eco-friendly-products-by-category/

http://www.ecolabelindex.com/

http://finnwatch.org/images/pdf/KaalimaanVartijat_web.pdf

Muista, että aina voit kysyä myös Green Key -toimistolta!

Kaikki iltapäivien esitykset löydät yhtenä esityksenä tästä: GreenKey ja Reilu Kauppa ry -iltapäivä.

Ja mikäli haluat selailla esityksiä yksittäin, löydät ne alta.