Kestävyyspuheista arjen tekoihin

Tammikuussa 2018 järjestetyillä Matkamessuilla matkailun kestävyys oli jälleen vahvasti esillä. Myös Green Key antoi oman panoksensa aiheen keskusteluihin pitämällä Matkatieto-seminaarissa puheenvuoron majoitusalan vastuullisuudesta.

Puheenvuorossa äänessä olivat sekä Green Key Internationalin johtaja Finn Bolding Thomsen että Green Key Suomen ohjelmajohtaja Marketta Viljasaari. Finn pureutui puheenvuorossaan muun muassa siihen, kuinka Green Key tukee YK:n kestävän kehityksen toimenpideohjelman, Agenda 2030:n, tavoitteita. Marketta puolestaan esitteli käytännön vinkkejä majoitusalan yritysten ympäristötyöhön.

Tapahtuman päätteeksi jaettiin sertifikaatit uusille Green Key kohteille, Haikon Kartanolle, Hotel Raumanlinnalle sekä Suomen ensimmäiselle Green Key -sertfioidulle leirintäalueelle, Nallikarin Lomakylälle. Uusien sertifiointien myötä Green Key -kohteiden määrä nousi Suomessa 74:ään.

Matkamessujen tapahtumista uutisoitiin myös Green Key Internationalin sivuilla. Siirry lukemaan juttu tämän linkin kautta.

Mediakin kiinnostui

Messujen innoittamana myös YLE:llä uutisoitiin laajalti matkailun kestävyydestä. Sekä Finn että Marketta pääsivät kertomaan omat neuvonsa vastuullisemmasta matkailusta haaveileville matkakuumepotilaille.

”Suomessa voi lähimatkailla ekologisesti junalla. Yöpymispaikoilta voi tarkistaa, onko niillä Green Key tai joku muu merkki siitä, että ne tekevät systemaattista ja pitkäjänteistä ympäristötyötä,” summasi Marketta haastattelussa.

Onko pakko matkustaa maailman ääriin?

Finn puolestaan muistutti välttämään lentomatkailua, tai sen ollessa välttämätöntä suosimaan suoria lentoja ja hyvittämään lentämisestä aiheutuvat hiilidioksipäästöt.

”Kun ostat matkamuistoja, kannattaa huolehtia siitä, ettei niitä ole tehty esimerkiksi uhanalaisista kasvi- tai eläinlajeista. Matkailijana voit säästää sähköä ja vettä. On hyvä syödä paikallista ruokaa,” opasti Finn.

YLE:n uutisoinnit kokonaisuudessaan löydät näiden linkkien kautta: