Green Key -sertifioitu GLO Hotel Sello toimii Espoon Leppävaarassa kauppakeskus Sellossa. Hotellin ravintolassa GLO Grill Kitchenissä on tehty hartiavoimin töitä jätteiden lajittelun ja kierrätyksen eteen. Kiireisessä keittiössä palvellaan useita satoja asiakkaita päivittäin. Kierrätys on saatu muuttumaan erillisestä ponnistuksesta osaksi päivittäisiä työrutiineja. Ratkaisevaa on ollut uuden toimintatavan vieminen arjen jokaiseen työvaiheeseen: esimerkiksi lasi- ja metallipurkit huuhdellaan ja laitetaan kierrätykseen saman tien. Työssä auttoi myös keittiöön nimetty kierrätysvastaava, joka toistamiseen jaksoi muistuttaa lajittelun tärkeydestä ja kannustaa näin ympäristötekoihin.

Nyt keittiössä lajitellaan bio- ja energiajäte, lasi, pahvi ja metalli kukin erikseen. Posliinille on oma astiansa, joka tyhjennetään kiinteistön sekajäteastiaan. Keittiössä sekajäteastiaa ei enää tarvita. Ravintolapäällikkö Liisa Tiussa on ylpeä työn tuloksista ja erityisen hyvillään siitä, että keittiö kantaa vahvasti panoksensa ympäristön hyvinvoinnin eteen. Kauppakeskus Sello puolestaan on nostanut ravintolan toiminnan esille hyvänä mallina muille kauppakeskuksen toimijoille. Hienoa GLO Hotel Sello!

Tekstin pohjana on käytetty Lassila & Tikanojan Lotta Toivosen artikkelia Sellon uutiskirjeessä. Kuvat: Lotta Toivonen ja GLO Hotels.

GLO sello ulkokuva