Aurinkomatkat ja Green Key ovat solmineet yhteistyösopimuksen lisätäkseen tietoisuutta majoitusalan ympäristösertifioitumisesta ja kannustaakseen majoitusyrityksiä kestävämpään toimintaan.

Green Keyn ja Aurinkomatkojen yhteistyösopimuksen tavoitteena on edelleen lisätä tietoisuutta ympäristösertifioitumisesta erityisesti Aurinkomatkojen hotellikumppaneiden, henkilökunnan ja asiakkaiden keskuudessa.

Olemme innoissamme voidessamme aloittaa tämän yhteistyön Green Keyn kanssa lisätäksemme tietoisuutta ympäristösertifioinnista hotellien keskuudessa. Valikoimastamme löytyy jo yli 200 ympäristösertifioitua hotellia ja tavoitteenamme on kasvattaa määrää jatkossa, Aurinkomatkojen vastuullisuuspäällikkö Annika Rusanen sanoo.

Olemme erittäin iloisia yhteistyöstämme Aurinkomatkojen kanssa, mikä antaa meille mahdollisuuden lisätä tietoisuutta Green Keystä ja sertifioinnin tärkeydestä majoitusalalla. Green Keyn kaltaiseen sertifiointiohjelmaan liittymisen tärkeys ei ainoastaan osoita matkailutoimijoiden sitoutumista kestävään kehitykseen, vaan myös lisää tietoisuutta ja muuttaa käyttäytymistä henkilökunnan, alihankkijoiden ja asiakkaiden keskuudessa, sanoo Green Keyn kansainvälinen johtaja Finn Bolding Thomsen.


Going Green Oy hallinnoi useaa, oman alansa johtavaa ympäristö- ja vastuullisuussertifikaattia manner-Suomessa. Green Key on kansainvälinen matkailualan vastuullisuusohjelma ja -merkki, ja Blue Flag on suunnattu uimarannoille ja vierasvenesatamien ympäri maailman. Alun perin ohjelmapalveluita tarjoavien matkailuyrittäjien tarpeisiin kehitetty kansallinen Green Activities tarjoaa omat kategoriat nyt myös vetokoira- ja matkailuporoyrityksille.

Aurinkomatkat, Suomen suurin ja luotetuin matkanjärjestäjä, on toteuttanut suomalaisten lomaunelmia jo vuodesta 1963 lähtien.
Aurinkomatkojen osuus Suomen valmismatkoista 2021 oli 40,2 %. Aurinkomatkojen toimitusjohtaja on Timo Kousa. Suomen vastuullisimpana matkanjärjestäjänä Aurinkomatkat on sitoutunut tekemään pitkäjänteistä työtä vastuullisen matkailun puolesta.