Contact us

Postal address

GOING GREEN OY (GOG)
Kyllikinportti 2
00240 Helsinki
if.ye1685997236kneer1685997236g@ofn1685997236i1685997236
Tel. 045 600 9250
Company ID: 2655730-9

INVOICING ADDRESS:

E-invoice number 003726557309
OVT code 003726557309
Operator Apix Messaging Oy, operator code 003723327487

Invoices by email:
if.xi1685997236pa.ro1685997236tnuoc1685997236orp@9168599723603755168599723662730168599723601685997236

Invoices by mail:
Going Green Oy (Apix Skannauspalvelu)
PL 16112
00021 LASKUTUS

Going Green Oy

Green Key and Blue Flag are sustainability programs run by the international environmental education organisation FEE (Foundation for Environmental Education). Green Activities is a sustainability program developed based on chapters 1-3 and 11 of Green Key with the permission of FEE, and available only in Finland.

The use of Green Key, Green Activities and Blue Flag certificates in Finland is overseen by Going Green Oy which is a certified social enterprise. Program and audit fees are spent on running the programs, and profits are used for supporting the environmental education activities of FEE Finland.

The board members of Going Green Oy are Riitta Salasto (chair), Henna Junttila and Marianne Aalto.

Going Green Oy has been granted the “Social enterprise” mark by the Association for Finnish Work. The mark can be held by companies that have been set up to solve social and environmental problems and dedicate most of their profits to this purpose. Transparency and openness of activities are crucial. In its articles of association or rules, the company must have defined its social objective and the way it spends the profits.

Read more about social enterprises

.

Background organisations

FEE Suomi

Going Green Oy is owned by FEE Finland which is an non-profit organisation committed to promoting, developing and supporting environmental education. FEE Finland is e.g. running the Eco-schools (Vihreä lippu) that is the world’s largest sustainable programme within the educational sector.

More about FEE Finland (in Finnish)

More about Fee International (in English)

Green Key International

Green Key is run globally by FEE (Foundation for Environmental Education). FEE is a non-profit foundation and runs for other sustainable development programmes besides Green Key.

Green Key International:

Finn Bolding Thomsen – International Green Key Director, email: finn(at)fee.global, puh. +45 6124 8082

Claudia Bogensperger – International Green Key Coordinator, email: claudia(at)fee.global, tel. 45 6124 8088

Read more about Green Key International

The Staff

The Going Green staff has extensive experience in different aspects of sustainable and responsible tourism. In addition to permanent staff, we also use external auditors.

Heidi Heinonen
Heidi HeinonenManaging director, Program director
+358 45 600 9250
heidi(at)greenkey.fi

Managing Green Key Finland activities, corporate clients, business co-operation

Mari Mero
Mari MeroLiaison manager
+ 358 50 566 8733
mari(at)greenkey.fi

Developing certificates and criteria, website, training

Vilma Kalso
Vilma KalsoCommunications assistant
+ 358 50 472 6235
vilma(at)greenkey.fi

Marketing and communications, invoicing, customer support

External auditors

In line with Green Key’s international audit regulations, Going Green also uses external, independent auditors. All external auditors have extensive tourism field experience and expertise on developing sustainable tourism.

Päivi Suutari
Päivi SuutariManaging Director
Lemma Travel House Oy
paivi.suutari (at) lemmatravel.fi

Päivi Suutari tekee Green Key -auditointeja inklusiivista matkailua edistävän yrityksensä kautta ulkopuolisena auditoijana. Hän on myös Visit Finland Akatemian partnerivalmentaja, ja työskennellyt aiemmin mm. Going Green Oy:ssä yhteyspäällikkönä ja viestintäasiantuntijana. Päivi on koulutukseltaan palveluliiketoiminnan restonomi (ylempi AMK). Hänen pitkäaikainen matkailuliiketoiminnan taustansa näkyy auditoinneissa matkailuyritysten arjen ymmärryksenä. Vapaa-ajallaan Päivi harrastaa slow-matkailua junaillen, pyöräillen ja soilla kulkien.

Lisätietoja Lemma Travel Housesta: lemmatravel.fi

Päivi Pälvimäki
Päivi PälvimäkiManaging Director
Kiara Oy
paivi.palvimaki(at)kiara.fi

Päivi Pälvimäki on toiminut Green Keyn akkreditoituna auditoijana syyskuusta 2021 alkaen. Hänen yrityksensä Kiara Oy tarjoaa luontoliikunnan ja luonto- ja kulttuurimatkailualan asiantuntijapalveluita. Kiara Oy:ssä ideoidaan ja suunnittellaan reittejä, tuotteita ja tapahtumia sekä autetaan yrityksiä kestävän matkailun polulla eteenpäin. Päivi on erikoistunut vesistömatkailuun, vesiretkeilyyn ja vesiturvallisuuteen sekä kehittänyt pioneerina Suomessa uintimatkailua. Erilaisissa luontomatkailun ja -liikunnan hankkeissa ja projekteissa hän on toiminut projektipäällikkönä, koordinaattorina ja suunnittelijana (mm. Metsähallituksessa ja Suomen Ladussa). Hän on ohjannut teatteriesityksiä sekä käsikirjoittanut tv:lle ja näyttämölle. Päivi on toiminut taideaineiden lehtorina ammattikorkeakoulussa, opettanut pitkään teatteri-ilmaisua, draamakasvatusta ja luovia aineita eri organisaatioissa. Visit Finlandin kulttuurimatkailutuottaja-valmennuksen hän suoritti v. 2016-17. Päivi on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopiston taiteentutkimuksen laitokselta ja teatteri-ilmaisun opettajaksi Teatterikorkeakoulusta. Hän on opiskellut myös käsikirjoittamista, musiikintekoa ja matkailua.

Yrityksen verkkosivut: kiara.fi

Mikko Äijälä
Mikko ÄijäläResearcher
Lapin Yliopisto
mikko_aijala(at)outlook.com

Mikko Äijälä on toiminut Green Keyn akkreditoituna auditoijana helmikuusta 2022 alkaen. Tällä hetkellä hän toimii väitöskirjatutkijana Lapin yliopistossa. Väitöstutkimuksessaan hän tarkastelee rekikoirien ja ihmisten kohtaamisia matkailumaisemassa. Väitöskirjan tekemisen ohella hän myös opettaa Lapin yliopistossa ympäristöopintojen sivuainekokonaisuudessa. Mikko on koulutukseltaan eräopas, restonomi (AMK) ja yhteiskuntatieteiden maisteri (Lapin yliopisto), pääaineenaan matkailututkimus. Aiemmin hän on työskennellyt erilaisissa matkailualan tehtävissä eräoppaasta projektityöntekijään. Vapaa-ajallaan Mikko harrastaa liikuntaa monipuolisesti erityisesti luonnossa. Seikkailuissa mukana kulkee lähes aina kaksi suomenpystykorvaa.

Lisätietoja Mikon tekemästä tutkimuksesta: https://research.ulapland.fi/fi/persons/mikko-%C3%A4ij%C3%A4l%C3%A4

The Green Key Jury

Based on the application and audit reports, the Green Key/Green Activities certificate is granted by the Green Key jury. The jury consists of sustainable tourism experts and representatives of different stakeholder groups. Membership in the jury is a voluntary, unpaid commission of trust. Usually, the jury convenes once every 2 months.

Riitta Rönn
Riitta Rönnpresident of the jury
Environmental lawyer

Riitta Rönn aloitti elokuussa 2022 Green Key -tuomariston puheenjohtajana. Hän on tehnyt pitkän ja monipuolisen virkauran valtioneuvostossa viidellä eri hallinnonalalla, josta valtaosa ympäristöministeriössä. Ympäristöministeriössä hän on työskennellyt ympäristönsuojelun, ympäristöpolitiikan ja hallinnon asiantuntija- ja johtotehtävissä. Vuosina 2011-2021 hän toimi ministeriön lainsäädäntöjohtajana, jolloin hän johti useita ympäristölainsäädännön uudistushankkeita. Lainsäädäntöjohtajana hän teki yhteistyötä muiden ministeriöiden, eduskunnan ja sidosryhmien kanssa. Ympäristömerkintäasioihin hän perehtyi osallistuessaan Suomen edustajana EU:n ympäristömerkintälainsäädännön kehittämiseen. Riitta jäi eläkkeelle lainsäädäntöjohtajan virasta vuonna 2021 ja on sen jälkeen keskittynyt järjestötoimintaan tasa-arvon, perusoikeuksien ja kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseksi. Riitta on koulutukseltaan juristi. Vapaa-aikana Riitta viihtyy luonnossa perheen ja labradorinnoutajan seurassa marjastaen sekä sienestäen ja muutoinkin luonnosta nauttien.

Virpi Aittokoski
Virpi Aittokoskijury member
Manager, Outdoor Activities & Sports, Visit Finland Oy

Virpi Aittokoski työskentelee Business Finlandilla matkailua edistävässä Visit Finland –yksikössä. Tavoitteena on tuoda Suomi esille kestävänä matkailukohteena ulkomaalaisille matkailijoille. Visit Finlandin rakentama kestävän matkailun ohjelma Sustainable Travel Finland (STF) ohjaa suomalaista matkailuelinkeinoa kohti vastuullisempia tekoja. STF-ohjelmassa sertifikaatin suorittaminen on yksi oleellinen kriteeri ja sen vuoksi on tärkeää tuntea sertifikaattien sisältöjä tarkemmin. Virpi on ollut Green Key -tuomaristossa vuodesta 2019 lähtien.

Lue lisää STF-ohjelmasta:

www.visitfinland.fi

Minna-Maari Harmaala
Minna-Maari Harmaalajury member
Head teacher, Haaga-Helia University of Applied Sciences

KTT Minna-Maari Harmaala on vastuullisen liiketoiminnan sekä ympäristöjohtamisen rautainen asiantuntija. Hän toimii tällä hetkellä Haaga-Heliassa vastuullisen liiketoiminnan yliopettajana ja taustalla hänellä on yli kymmenen vuoden käytännön konsultointikokemus haastavista kansainvälisistä yritysvastuuseen liittyvistä projekteista. Green Key tuomaristossa Minttu on ollut vuodesta 2018 asti. Hän on erityisen kiinnostunut vastuullisen liiketoiminnan nivomisesta osaksi kilpailukykyä sekä yrityskehityksestä.

Mia Halmén
Mia Halmén jury member
Member of the board,
The Finnish Association for Fair Tourism

Mia Halmén on ollut Reilun matkailun yhdistyksen toiminnassa mukana jo 10 vuotta, ja toimii parhaillaan yhdistyksen asiantuntijana. Mia on koulutukseltaan matkailualan restonomi, kauppatieteiden maisteri sekä ammatillinen pedagogi. Opinnoissaan Mia on perehtynyt erityisesti yhteiskuntavastuukysymyksiin matkailualalla. Reilun matkailun yhdistyksen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.reilumatkailu.fi.

Antti Saukkonen
Antti Saukkonenjury member
Executive director,
Finnish Campingsite Association

Antti Saukkonen työskentelee Suomen Leirintäalueyhdistyksessä, mikä on Suomen leirintäalueiden ja lomakylien markkinointi- ja edunvalvontaorganisaatio. Antti on ollut Green Key -tuomaristossa vuodesta 2017 lähtien.

Lisää Suomen Leirintäalueyhdistyksestä: www.camping.fi

Lotta Toivonen
Lotta Toivonenjury member
Circular economy expert,
Sitra

Lotta Toivonen aloitti keväällä 2021 Green Key -tuomaristossa. Lotta toimii tällä hetkellä asiantuntijana Sitran Luontoa vahvistava kiertotalous -projektissa, jossa hänen työnsä keskittyy digitalisaation ympäristövaikutuksiin ja kiertotalouteen. Hän aloitti Sitrassa vuonna 2016 Kestävä arki -projektissa kestävän asumisen ja liikkumisen asiantuntijana. Ennen Sitraa Lotta on toiminut yli kymmenen vuoden ajan yksityisellä sektorilla kiinteistöalan ympäristöasioiden parissa. Erilaiset kiinteistöjen ja toimitilojen ympäristöohjelmat ovat tulleet hänelle työn kautta hyvin tutuiksi. Koulutukseltaan Lotta on maatalous- ja metsätieteiden maisteri ympäristötieteistä Helsingin yliopistosta.

Vapaa-aikaansa Lotta viettää mieluiten perheen, ystävien ja liikunnan parissa. Liikunnan lisäksi voimaa arkeen tuovat luonto ja mökkeily.

Lue lisää Luontoa vahvistava kiertotalous -projektista

José-Carlos García-Rosell
José-Carlos García-Roselljury member
Associate Professor of Corporate Social Responsibility in Tourism
University of Lapland

José-Carlos García-Rosell on vastuullisen matkailuliiketoiminnan asiantuntija. Hän toimii tällä hetkellä yliopistonlehtorina Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa (MTI) Lapin yliopistossa ja dosenttina matkailun tiedekunnassa Mariborin yliopistossa. Hänen tutkimusintressejään ovat vastuullinen matkailu, strateginen yritysvastuu, yritysetiikka ja korkeakoulupedagogiikka. José-Carlos on osallistunut useisiin tutkimus- ja kehityshankkeisiin tutkijana, kouluttajana ja neuvonantajana. Vuosina 2016-2019 hän toimi projektipäällikkönä ja johtavana tutkijana eläinten hyvinvointiin ja vastuulliseen matkailuun liittyvissä tutkimus- ja kehittämishankkeissa. Green Key -tuomaristossa José-Carlos aloitti syksyllä 2021. Koulutukseltaan hän on maatalousekonomian maisteri (Universität für Bodenkultur, Wien), Kauppatieteiden lisensiaatti (Oulun yliopisto) ja yhteiskuntatieteiden tohtori (Lapin yliopisto).

Lue lisää: http://www.jcgarciarosell.com