Ajankohtaista
Viimeisimmät uutiset Green Key -ohjelmasta, tapahtumista ja kestävästä matkailusta
Suomessa jo yli 50 Green Key -ympäristö-sertifioitua kohdetta

Matkailuala Suomessa panostaa vahvasti vastuullisuuteen ja tuo sen asiakkailleen näkyväksi.

Kaksi suomalaista hotellia on tänään uusinut ja neljä uutta hotellia saanut kansainvälisen Green Key -ympäristösertifikaatin. Ympäristötyötään Green Key -hotelleina jatkavat Lossiranta Lodge Savonlinnasta ja Best Western Plus Hotel Haaga Helsingistä. Uusia Green Key -sertifioituja hotelleja ovat Original Sokos Hotellit Kotkassa, Kokkolassa, Mikkelissä ja Kuopiossa.

 

Green Key -sertifikaatit myöntää matkailun, ympäristönsuojelun ja yritysvastuun suomalaisista huippuasiantuntijoista koostuva tuomaristo. Ohjelmassa on sisäänrakennettuna jatkuva kehittyminen. Tämän vuoksi merkkiä haetaan ja tehdystä ympäristötyöstä raportoidaan vuosittain.

 

– Meillä on ollut superhyvä ensimmäinen Green Key -vuosi. Ympäristötyö luo näkyvää lisäarvoa asiakkaillemme. Olemme jo ensimmäisen vuoden aikana nähneet konkreettiset ympäristötyön tulokset resurssi- ja kustannussäästöinä, kuvaa toimitusjohtaja Christine Lund.

 

Myös Best Western Plus Hotel Haaga jatkaa pitkäjänteistä ympäristötyötään Green Key -hotellina.

– Asiakaskuntamme on erittäin kansainvälistä ja sen vuoksi meille on luontevaa tehdä työtä Green Key -hotellina. Merkki on maailmanlaajuinen ja asiakkaamme tunnistavat sen, kertoo liiketoimintapäällikkö Osmo Suominen.

 

Neljän uuden Green Key -sertifioidun Sokos Hotellin myötä S-ryhmän hotelleista jo yli puolet on mukana Green Key -ympäristötyössä.

– Green Key on tuonut ympäristön huomioinnin aidosti osaksi hotelliemme arkea. Tavoitteenamme on saada kaikki S-ryhmän hotellit mukaan Green Key -ohjelmaan vuoden 2017 loppuun mennessä, kertoo konseptipäällikkö Janina Nurmela SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

 

Kansainvälinen Green Key -ohjelma toimii 53 maassa. Sertifioituja kohteita on maailmanlaajuisesti yli 2.500. Ohjelma käynnistyi Suomessa talvella 2015.

 

Lisätietoja:

Marketta Viljasaari, Green Key -ohjelmapäällikkö, marketta.viljasaari@feesuomi.fi

Puh.045 600 9250

 

 

Green Key on yksi maailman johtavista matkailualan ympäristömerkeistä. Green Key -hotellit ovat sitoutuneet noudattamaan kansainvälisen Green Key -ohjelman ympäristökriteerejä, jotka koskevat muun muassa energiansäästöä, tehokkuutta veden käytössä, kierrätystä ja ympäristötietoisuuden kasvattamista. Green Key -ohjelma on kansainvälisen ympäristökasvatusjärjestön FEE:n (Foundation for Environmental Education) hallinnoima. Suomessa ohjelmaa hallinnoi FEE Suomen kokonaan omistama Suomen Ympäristökasvatus Oy, joka on yhteiskunnallinen yritys. www.greenkey.fi, www.greenkey.global.

 

 

Seuraa meitä
Tuoreimmat uutiset saat tietoosi ensimmäisenä seuraamalla Green Key Finlandia